Τα κύρια σημεία που καθορίζουν την ποιότητα του PCB

- 2021-11-10-

Τα κύρια σημεία που καθορίζουν την ποιότητα τουPCB
1. Τρύπα χαλκός. Ο χαλκός της οπής είναι ένας πολύ κρίσιμος δείκτης ποιότητας, επειδή η αγωγιμότητα κάθε στρώματος της σανίδας εξαρτάται από τον χαλκό της οπής και αυτός ο χαλκός της οπής πρέπει να επιμεταλλωθεί με χαλκό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί πολύ και το κόστος παραγωγής Πολύ υψηλό, επομένως σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού σε χαμηλές τιμές, ορισμένα εργοστάσια έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις γωνίες και να συντομεύουν τον χρόνο επιμετάλλωσης χαλκού. Ειδικά σε ορισμένα εργοστάσια allegro, πολλά εργοστάσια allegro του κλάδου έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν μια «διεργασία αγώγιμης κόλλας» τα τελευταία χρόνια.
2. Πιάτο, στο πάγιο κόστος τουPCB, το πιάτο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30%-40% του κόστους. Είναι κατανοητό ότι πολλά εργοστάσια σανίδων θα περικόψουν τη χρήση των πλακών προκειμένου να εξοικονομήσουν κόστος.
Η διαφορά μεταξύ ενός καλού και ενός κακού πίνακα:
1. Αξιολόγηση πυρκαγιάς. Τα μη επιβραδυντικά φύλλα μπορούν να αναφλεγούν. Εάν χρησιμοποιούνται φύλλα μη επιβραδυντικά φλόγας στα προϊόντα σας, οι συνέπειες είναι επικίνδυνες.
2. Στρώμα ινών. Τα κατάλληλα πάνελ σχηματίζονται συνήθως πιέζοντας τουλάχιστον 5 υφάσματα από ίνες γυαλιού. Αυτό καθορίζει την τάση βλάβης και τον δείκτη παρακολούθησης πυρκαγιάς της πλακέτας.
3. Η καθαρότητα της ρητίνης. Τα φτωχά υλικά σανίδων έχουν πολλή σκόνη. Μπορεί να φανεί ότι η ρητίνη δεν είναι αρκετά καθαρή. Αυτού του είδους η σανίδα είναι πολύ επικίνδυνη στην εφαρμογή σανίδων πολλαπλών στρώσεων, επειδή οι τρύπες της σανίδας πολλαπλών στρώσεων είναι πολύ μικρές και πυκνές.
Για πολυστρωματικές σανίδες, το πάτημα είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Εάν το πρέσινγκ δεν γίνει καλά, θα επηρεάσει σοβαρά 3 βαθμούς:
1. Η συγκόλληση σανίδας-στρώματος δεν είναι καλή και είναι εύκολο να αποκολληθεί.
2. Τιμή αντίστασης. Το PP βρίσκεται σε κατάσταση ροής κόλλας υπό πίεση υψηλής θερμοκρασίας και το πάχος του τελικού προϊόντος θα επηρεάσει το σφάλμα της τιμής της σύνθετης αντίστασης.
3. Ποσοστό απόδοσης τελικών προϊόντων. Για κάποιο υψηλό επίπεδοPCBs, εάν η απόσταση από την οπή έως τη γραμμή του εσωτερικού στρώματος και το χάλκινο δέρμα είναι μόνο 8 mils ή ακόμη λιγότερο, τότε το επίπεδο πίεσης πρέπει να δοκιμαστεί αυτή τη στιγμή. Εάν η στοίβα μετατοπιστεί κατά τη διάρκεια της πίεσης και η εσωτερική στρώση είναι εκτός θέσης, μετά τη διάνοιξη της οπής, θα υπάρχουν πολλά ανοιχτά κυκλώματα στο εσωτερικό στρώμα.
Industrial Board