Ανίχνευση και επίλυση κοινών προβλημάτων πλακέτας κυκλώματος PCB

- 2021-11-10-

Ανίχνευση και επίλυση κοινών προβλημάτων τουΠλακέτα κυκλώματος PCB
ΚοινόςΠλακέτα κυκλώματος PCBΟι αστοχίες επικεντρώνονται κυρίως σε εξαρτήματα, όπως πυκνωτές, αντιστάσεις, επαγωγείς, δίοδοι, τρίοδοι, σωλήνες εφέ πεδίου, κ.λπ. Τα ενσωματωμένα τσιπ και οι κρυσταλλικοί ταλαντωτές είναι προφανώς κατεστραμμένα και ο πιο διαισθητικός τρόπος να κρίνει κανείς τις αστοχίες αυτών των στοιχείων μπορεί να είναι μέσω Μάτια για παρατήρηση. Υπάρχουν εμφανή σημάδια εγκαύματος στην επιφάνεια των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που είναι εμφανώς κατεστραμμένα. Τέτοιες αστοχίες μπορούν να επιλυθούν με την άμεση αντικατάσταση των προβληματικών εξαρτημάτων με νέα.
Φυσικά, δεν μπορούν να παρατηρηθούν όλες οι βλάβες των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με γυμνό μάτι, όπως οι αντιστάσεις, οι πυκνωτές, οι δίοδοι κ.λπ. που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ζημιά δεν φαίνεται από την επιφάνεια και χρειάζεται επισκευή με επαγγελματικά εργαλεία επιθεώρησης. Οι επιθεωρήσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν: πολύμετρα, μετρητές χωρητικότητας κ.λπ., όταν η τάση ή το ρεύμα ενός συγκεκριμένου ηλεκτρονικού εξαρτήματος ανιχνεύεται ότι είναι εκτός του κανονικού εύρους, υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το εξάρτημα ή το προηγούμενο εξάρτημα. Αντικαταστήστε το απευθείας και ελέγξτε αν είναι φυσιολογικό.
Εάν το εξάρτημα είναι σπασμένο, μπορεί να ανιχνευθεί είτε παρατηρείται με μάτια είτε ανιχνεύεται με όργανο, αλλά μερικές φορές όταν δίνουμε τα εξαρτήματα στην πλακέτα PCB, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δεν μπορούν να εντοπιστούν, αλλά η πλακέτα κυκλώματος δεν λειτουργεί δεόντως. Υπόθεση. Πολλοί αρχάριοι αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φτιάξουν μια νέα πλακέτα ή να αγοράσουν μια. Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την κατάσταση, σε πολλές περιπτώσεις, η απόδοση των εξαρτημάτων μπορεί να είναι ασταθής λόγω της συντονισμένης εργασίας των εξαρτημάτων κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.
Σε αυτήν την περίπτωση, το όργανο δεν είναι πλέον χρήσιμο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να κρίνετε το πιθανό εύρος της βλάβης με βάση το ρεύμα και την τάση και να προσπαθήσετε να το μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας έμπειρος μηχανικός μπορεί να είναι σε θέση να προσδιορίσει γρήγορα την περιοχή του σφάλματος, αλλά ποιο από τα συγκεκριμένα εξαρτήματα είναι σπασμένο Αλλά δεν είναι 100% σίγουρο. Ο μόνος τρόπος είναι να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το ύποπτο στοιχείο μέχρι να βρεθεί το προβληματικό στοιχείο.
PCB circuit board