Σχεδιασμός του πίνακα πυρήνα

- 2022-02-23-

Με την ανάπτυξη και την τάση της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και των αυξανόμενων ομάδων καταναλωτών, η ραγδαία αναβάθμιση των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η εισαγωγή της έννοιας του core board μειώνει αποτελεσματικά τον χρόνο ανάπτυξης και τη δυσκολία. Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές εξακολουθούν να γνωρίζουν ελάχιστα για τις βασικές έννοιες και τις διαδικασίες του βασικού πίνακα, επομένως εδώ είναι μια τεχνική περίληψη και ανταλλαγή εμπειριών. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση, παρακαλούμε να το επισημάνετε και να προχωρήσετε μαζί.
Η πλακέτα πυρήνα, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια λειτουργία ή η συσκευή πυρήνα μιας πλακέτας κυκλώματος. Αυτή η συσκευή πυρήνα είναι στην πραγματικότητα μια πλακέτα κυκλώματος, αλλά αυτή η πλακέτα κυκλώματος είναι εξαιρετικά ενσωματωμένη, ενσωματώνει CPU, συσκευή αποθήκευσης και ακροδέκτες και τη συνδέει με το πίσω επίπεδο υποστήριξης μέσω ακίδων για την υλοποίηση ενός τσιπ συστήματος σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.
Για παράδειγμα, η μονάδα GPRS, μπορεί να φανεί ότι υπάρχουν πολύ λίγες περιφερειακές συσκευές και μόνο μια υποδοχή κεραίας και μια θήκη κάρτας SIM χρειάζονται έξω από τη μονάδα για να ολοκληρωθεί η λειτουργία επικοινωνίας, και μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί ως πλήρες 2G κινητό τηλέφωνο. Το εξωτερικό MCU χρησιμοποιεί το σύνολο εντολών AT για τον έλεγχο και την εντολή της μονάδας για να πραγματοποιήσει την αντίστοιχη διαδικασία αρχικοποίησης και λειτουργίες δικτύωσης μέσω της σειριακής θύρας. Μπορεί να φανεί ότι το μέγεθος της μονάδας δεν είναι το μέγεθος μιας θήκης κάρτας SIM, αλλά οι λειτουργίες που μπορούν να επιτευχθούν είναι εκπληκτικές.
Μονάδα WIFI με ενσωματωμένο πρωτόκολλο IEEE 802.11 b/g και ενσωματωμένη στοίβα IPv4 TCP/IP σε ένα συμπαγές πακέτο μνήμης με δυνατότητα χαμηλών εκατομμυρίων εντολών ανά δευτερόλεπτο (MIPS). Εάν η μονάδα GPRS συνδυαστεί με τη μονάδα WIFI, γίνεται το κοινό σημείο πρόσβασης WIFI για φορητές συσκευές. Εάν χρησιμοποιήσουμε ανεξάρτητες συσκευές για να ολοκληρώσουμε όλες τις λειτουργίες αυτών των δύο μονάδων, το ένα είναι ότι το κόστος υπερβαίνει τον προϋπολογισμό, το άλλο είναι ότι ο χρόνος σχεδιασμού είναι μεγάλος και το τρίτο είναι ότι ο σχεδιασμός είναι πολύ δύσκολος. Για την τρέχουσα ροή της αγοράς μας, εάν ο κύκλος σχεδιασμού ενός προϊόντος συμπιέζει τον κύκλο ζωής του προϊόντος, θα δυσκολέψει την ανάκτηση της επένδυσης ή η επένδυση θα αποτύχει άμεσα. Ως εκ τούτου, είναι σύμφωνο με την τάση της ανάπτυξης της αγοράς και της επιβίωσης του προϊόντος να χρησιμοποιηθούν οι λειτουργίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον πυρήνα του πίνακα για να προστεθούν στο δευτερεύον πλαίσιο για την ανάπτυξη προϊόντων.
Με βάση ορισμένες από τις παραπάνω περιγραφές και την εμπειρία σχεδιασμού προϊόντων, τα πλεονεκτήματα της χρήσης της πλακέτας πυρήνα συνοψίζονται ως εξής:
1: Μειώστε τη δυσκολία σχεδιασμού, επιταχύνετε το R
2: Αύξηση της σταθερότητας και της συντηρησιμότητας του συστήματος.
3: Βελτίωση της αποδοτικότητας ανάπτυξης και αποφυγή επαναλαμβανόμενου σχεδιασμού και επαλήθευσης του ίδιου λειτουργικού κυκλώματος.
4: Μειώστε το κόστος του προϊόντος και αυξήστε την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.
5: Το βασικό συμβούλιο έχει μια καλή ομάδα τεχνικής υποστήριξης, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη.
Αν και υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, η χρήση της πλακέτας πυρήνα θα έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:
1: Είναι εύκολο να επιτευχθεί το τεχνολογικό μονοπώλιο και ο τεχνολογικός αποκλεισμός.
2: Η επιβίωση του προϊόντος είναι περιορισμένη. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη προϊόντων εξαρτάται από το βασικό συμβούλιο. Εάν η πλακέτα πυρήνα είναι εκτός αποθέματος, το προϊόν δεν θα επιβιώσει και μπορεί να επιτευχθεί κακός ανταγωνισμός στις πωλήσεις.
3: R
Αφού συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ας συνοψίσουμε τη διαδικασία ανάπτυξης του βασικού πίνακα:
1: Έρευνα ζήτησης πελατών (σύμφωνα με την έρευνα μεγάλων δεδομένων του πελάτη και την ανάλυση των συνόρων της αγοράς, σχεδιάστε τον πίνακα πυρήνα κατάλληλο για τον πελάτη για να αποφύγει την τιμή και την αγορά).
2: Επιβεβαίωση σχήματος και ανάλυση συνολικής δυσκολίας ανάπτυξης (σε συνδυασμό με την ικανότητα της τεχνικής ομάδας και την ικανότητα τεχνικής λύσης για αξιολόγηση και ανάλυση, για να αποφευχθεί ο περιορισμός του προϊόντος από το επίπεδο της τεχνολογίας ανάπτυξης).
3: Επιβεβαιώστε το σχέδιο και ξεκινήστε την έρευνα και την ανάπτυξη (πρέπει να λάβετε υπόψη τη σταθερότητα και τη δυνατότητα συντήρησης του βασικού πίνακα)
4: Προμήθεια υλικού και επιβεβαίωση αξιολόγησης προμηθευτή (Επικοινωνήστε με πολλούς προμηθευτές για βασικά υλικά αυτής της λύσης βασικού πίνακα για να αποτρέψετε ελλείψεις προϊόντων από μετέπειτα ελλείψεις προμηθειών και να περιορίσετε την επιβίωση του προϊόντος)
5: Εντοπισμός σφαλμάτων προτύπου πλακέτας πυρήνα
6: Παραγωγή και προσαρμογή του πλαισίου δοκιμής της πλακέτας πυρήνα (λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία δοκιμής και επιβίωσης σε μεγάλες ποσότητες)
7: Επίσημος εντοπισμός σφαλμάτων της πλακέτας πυρήνα
8: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική δοκιμή της πλακέτας πυρήνα (μετά την ολοκλήρωση των βασικών βιομηχανικών προτύπων δοκιμών, θα πρέπει επίσης να διεξάγει ολοκληρωμένες στοχευμένες δοκιμές στις περιοχές όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλακέτα πυρήνα για τη διατήρηση της αξιοπιστίας)
9: Στάδιο πωλήσεων βασικού πίνακα
10: Συνεχίστε να βελτιώνετε τον βασικό πίνακα σύμφωνα με τα σχόλια των πωλήσεων.

Η παραπάνω διαδικασία είναι παρόμοια με τη γενική διαδικασία σχεδιασμού προϊόντος, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το κοινό. Το βασικό συμβούλιο ανήκει στον ανάντη σύνδεσμο έρευνας και ανάπτυξης. Η σταθερότητα και η δυνατότητα συντήρησης του βασικού πίνακα θα επηρεάσει άμεσα τη δυσκολία ανάπτυξης της κατάντη έρευνας και ανάπτυξης και τη σταθερότητα του τελικού προϊόντος. Ως εκ τούτου, το επίκεντρο του σχεδιασμού της πλακέτας πυρήνα έγκειται στο κόστος, τη σταθερότητα και τη δυσκολία δευτερογενούς ανάπτυξης. Αφού εξέτασα αυτά τα τρία σημεία, πιστεύω ότι αυτό το βασικό συμβούλιο θα έχει καλύτερο κοινό πωλήσεων.