Συνήθεις αιτίες βλάβης στην πλακέτα πυρήνα

- 2022-04-26-

1 Ανάλυση αιτιών βλάβης επεξεργαστή
Η ζημιά στον ενσωματωμένο επεξεργαστή της πλακέτας πυρήνα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαδικασία χρήσης της πλακέτας πυρήνα για δευτερεύουσα ανάπτυξη. Περιλαμβάνει κυρίως (αλλά δεν περιορίζεται σε) τις ακόλουθες καταστάσεις:
(1) Hot-swap περιφερειακά ή εξωτερικές μονάδες με ενεργοποίηση, προκαλώντας ζημιά στον ενσωματωμένο επεξεργαστή της πλακέτας πυρήνα.
(2) Όταν χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα κατά τη διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων, το IO θα επηρεαστεί από ηλεκτρική καταπόνηση λόγω λανθασμένης επαφής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο IO, ή η επαφή ορισμένων εξαρτημάτων της πλακέτας θα προκαλέσει στιγμιαίο βραχυκύκλωμα στη γείωση, προκαλώντας σχετικά κυκλώματα και πλακέτες πυρήνα. Κατεστραμμένος επεξεργαστής.
(3) Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αγγίξετε απευθείας τα μαξιλαράκια ή τις ακίδες του τσιπ κατά τη διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων και ο στατικός ηλεκτρισμός του ανθρώπινου σώματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ενσωματωμένο επεξεργαστή της πλακέτας πυρήνα.
(4) Υπάρχουν παράλογα σημεία στη σχεδίαση της αυτοκατασκευασμένης σανίδας βάσης, όπως αναντιστοιχία στάθμης, υπερβολικό ρεύμα φορτίου, υπέρβαση ή υποχώρηση κ.λπ., που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον ενσωματωμένο επεξεργαστή της πλακέτας πυρήνα.
(5) Κατά τη διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων, υπάρχει αποσφαλμάτωση καλωδίωσης της περιφερειακής διεπαφής. Η καλωδίωση είναι λάθος ή το άλλο άκρο της καλωδίωσης είναι στον αέρα όταν αγγίζει άλλα αγώγιμα υλικά και η καλωδίωση IO είναι λάθος. Είναι κατεστραμμένο από ηλεκτρική καταπόνηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στον ενσωματωμένο επεξεργαστή της πλακέτας πυρήνα.
2 Ανάλυση των αιτιών της βλάβης του επεξεργαστή IO
(1) Αφού βραχυκυκλωθεί το IO του επεξεργαστή με τροφοδοτικό μεγαλύτερο από 5 V, ο επεξεργαστής θερμαίνεται ασυνήθιστα και καταστραφεί.
(2) Εκτελέστε εκφόρτιση επαφής ±8KV στο IO του επεξεργαστή και ο επεξεργαστής θα καταστραφεί αμέσως.

Χρησιμοποιήστε το γρανάζι ενεργοποίησης-απενεργοποίησης του πολύμετρου για να μετρήσετε τις θύρες του επεξεργαστή που βραχυκυκλώθηκαν από το τροφοδοτικό 5 V και καταστράφηκαν από το ESD. Διαπιστώθηκε ότι το IO βραχυκυκλώθηκε στο GND του επεξεργαστή και ο τομέας ισχύος που σχετίζεται με το IO βραχυκυκλώθηκε επίσης στο GND.