Η Rockchip λανσάρει τεχνολογική λύση ανίχνευσης στόχων που βασίζεται στη βαθιά μάθηση για να επιταχύνει την εμπορική διαδικασία της υψηλής τεχνολογίας ΤΕΧΝΗΤΙΚΗ νοημοσύνη RK3399

- 2022-06-17-

Στις 16 Μαΐου 2018, η Rockchip κυκλοφόρησε μια τεχνολογική λύση ανίχνευσης στόχων βασισμένη σε βαθιά μάθηση που τρέχει στην πλατφόρμα τσιπ RK3399, η οποία μπορεί να προσφέρει μια σχεδόν στο χέρι λύση για τον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης τεχνητής νοημοσύνης υψηλής τεχνολογίας και μπορεί να υποστηρίξει συστήματα Android και Linux . Ο ρυθμός ανίχνευσης στόχου φτάνει πάνω από 8 καρέ/δευτερόλεπτο.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η ανίχνευση στόχων είναι μια πολύ δημοφιλής ερευνητική κατεύθυνση. Η ανίχνευση στόχων αναφέρεται στον εντοπισμό και την ταξινόμηση αντικειμένων-στόχων σε εικόνες ή βίντεο. Για τις μηχανές, είναι δύσκολο να ληφθεί άμεσα η αφηρημένη έννοια και η θέση των αντικειμένων από τη μήτρα εικονοστοιχείων RGB, η οποία φέρνει μεγάλες προκλήσεις στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της τεχνητής νοημοσύνης.

Επί του παρόντος, οι κύριες κατευθύνσεις έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης είναι: ανίχνευση προσώπου, ανίχνευση ανθρώπινου σώματος, ανίχνευση οχήματος, ανίχνευση δισδιάστατου κώδικα και αναγνώριση χειρονομιών κ.λπ., που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως στην παρακολούθηση, στις έξυπνες μεταφορές, στη νέα λιανική , φυσική αλληλεπίδραση κ.λπ. Η βάση είναι η τεχνολογία ανίχνευσης αντικειμένων. Η τεχνολογία ανίχνευσης στόχου που βασίζεται στη βαθιά εκμάθηση έχει υψηλή ακρίβεια και στιβαρότητα, αλλά το υπολογιστικό φορτίο είναι σχετικά μεγάλο και δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί πρακτικά σε ενσωματωμένες συσκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ως απάντηση στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης και τις τεχνικές ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης, η Rockchip έχει βελτιστοποιήσει ειδικά το δίκτυο MobileNet SSD στην ισχυρή πλατφόρμα RK3399, έτσι ώστε το υψηλής ακρίβειας MobileNet SSD300 1.0 να τρέχει με ρυθμό καρέ άνω των 8 καρέ και το MobileNet με ελαφρώς χαμηλότερη ακρίβεια και μεγαλύτερη ταχύτητα SSD300 0,75 τρέχει με πάνω από 11 fps. Η ταχύτητα λειτουργίας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο φέρνει τη βασική τεχνολογία AI για την ανίχνευση στόχου σε πρακτική χρήση στο ενσωματωμένο τερματικό.

图片1.png

Εκτός από την ταχύτητα λειτουργίας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, αυτή η τεχνική λύση υποστηρίζει το μοντέλο TensorFlow Lite που εξάγεται από την εκπαίδευση TensorFlow Object Detection της Google. Επί του παρόντος, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός περιπτώσεων χρήσης που βασίζονται στο TensorFlow Object Detection, που καλύπτουν όλα τα είδη ανίχνευσης από πρόσωπο σε αντικείμενο, το οποίο είναι ένα από τα πιο βολικά και δημοφιλή πλαίσια ανίχνευσης στόχων στη βιομηχανία.



Η τεχνολογική λύση ανίχνευσης στόχων βαθιάς μάθησης της Rockchip που βασίζεται στην πλατφόρμα τσιπ RK3399 μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα σύστημα Android ή Linux, να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη προϊόντων AI χρησιμοποιώντας τεχνολογία εντοπισμού στόχων, να συντομεύσει σημαντικά τον κύκλο έρευνας και ανάπτυξης και να βοηθήσει περισσότερο τεχνητή νοημοσύνη υψηλού επιπέδου έξυπνα προϊόντα για να βγουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό.