Προοπτικές και προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά PCB για την περίοδο 2020-2025

- 2021-07-06-

Η παγκόσμια αγορά πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 4,12% κατά την περίοδο πρόβλεψης (2020-2025). Αποτιμήθηκε σε 58,91 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και αναμένεται να είναι 75,72 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Η αγορά γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της συνεχούς ανάπτυξης καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών και της αυξανόμενης ζήτησης PCB σε όλο τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Η υιοθέτηση PCB σε συνδεδεμένα αυτοκίνητα επιταχύνει επίσης την αγορά PCB. Πρόκειται για οχήματα που είναι πλήρως εξοπλισμένα με ενσύρματη και ασύρματη τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να συνδέονται εύκολα με υπολογιστικές συσκευές όπως τα smartphone. Η τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκλειδώνουν οχήματα, να ενεργοποιούν από απόσταση τα συστήματα κλιματισμού, να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων και να παρακολουθούν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας smartphone.

Επιπλέον, η ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphones, smartwatches και άλλες συσκευές οδηγεί επίσης την ανάπτυξη της αγοράς. Για παράδειγμα, τα έσοδα που παράγονται από smartphone είναι αξίας 79,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και 77,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, σύμφωνα με τη μελέτη πωλήσεων και πρόβλεψης τεχνολογίας καταναλωτών των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Τεχνολογιών Καταναλωτή (CTA).

Πρόσφατα, η τρισδιάστατη εκτύπωση αποδείχθηκε ότι είναι μία από τις μεγάλες καινοτομίες στο PCB. Αναμένεται ότι τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά ή 3D PE θα αλλάξουν τον τρόπο που σχεδιάζονται τα ηλεκτρικά συστήματα στο μέλλον. Αυτά τα συστήματα δημιουργούν τρισδιάστατα κυκλώματα εκτυπώνοντας τα στοιχεία υποστρώματος στρώμα προς στρώμα και στη συνέχεια προσθέτοντας ένα υγρό μελάνι που περιέχει ηλεκτρονικές λειτουργίες πάνω τους. Στη συνέχεια μπορούν να προστεθούν τεχνικές τοποθέτησης επιφάνειας για τη δημιουργία του τελικού συστήματος. Το 3D PE μπορεί να προσφέρει στις εταιρείες κατασκευής κυκλωμάτων και στους πελάτες τους ένα τεράστιο τεχνικό και κατασκευαστικό πλεονέκτημα, ειδικά σε σύγκριση με το παραδοσιακό 2D PCB.

Με το ξέσπασμα του COVID-19, η παραγωγή πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων επηρεάστηκε από περιορισμούς και καθυστερήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας δεν έχει αλλάξει σημαντικά, αλλά η αδύναμη ζήτηση στην Κίνα έχει δημιουργήσει ορισμένα ζητήματα αλυσίδας εφοδιασμού. Σε μια έκθεση του Φεβρουαρίου, η Ένωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SIA) σημείωσε τον πιθανό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο των επιχειρήσεων που σχετίζεται με τον COVID-19 εκτός Κίνας. Ο αντίκτυπος της μειωμένης ζήτησης είναι πιθανό να αντικατοπτρίζεται στα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο.

Βασικές τάσεις της αγοράς
Τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης αναμένεται να κατακτήσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς
Η αφθονία των πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, συμπεριλαμβανομένων αριθμομηχανών και τηλεχειριστηρίων, πλακέτες κυκλωμάτων και, όλο και περισσότερο, λευκών ειδών, συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η αυξανόμενη χρήση κινητών τηλεφώνων αναμένεται να οδηγήσει την παγκόσμια αγορά PCB. Στις αρχές του 2019, για παράδειγμα, σχεδόν κάθε νοικοκυριό (97 %) είχε τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, έναντι 94 % στις αρχές του 2014, σύμφωνα με τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία. Οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να αυξηθούν από 5,1 δισεκατομμύρια το 2002 σε 5,8 δισεκατομμύρια το 2018 και το 2025. (έκθεση GSM 2019). Η κατασκευή πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) έχει αυξηθεί καθώς οι φορητές συσκευές όπως τα smartphone, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet έχουν γίνει μικρότερες και πιο βολικές για τους καταναλωτές.

Επιπλέον, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στο τμήμα της αγοράς, ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά καλύπτουν συγκεκριμένα τις ανάγκες του τελικού χρήστη προσφέροντας πολλαπλές παρτίδες PCB.

Η AT&S, για παράδειγμα, κατασκευάζει πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων που χρησιμοποιούνται σε smartphone και tablet και προμηθεύει μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Intel. Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο διαφορετικά μεγέθη του "iPhone SE 2" το 2020. Η επερχόμενη μητρική πλακέτα μοντέλου iPhone SE 2 είναι πιθανό να χρησιμοποιεί 10 στρώματα PCB (SLP), που πιθανότατα θα κατασκευαστεί από την AT&S Το

Επιπλέον, οι πωλητές στην αγορά επικεντρώνονται στη γεωγραφική επέκταση, οδηγώντας περαιτέρω την ανάπτυξη PCB σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προμηθευτής της Apple Wistron θα ξεκινήσει σύντομα τη συναρμολόγηση τοπικών PCB iPhone στην Ινδία. Τα PCB iPhone της Apple κατασκευάστηκαν αρχικά στο εξωτερικό και στη συνέχεια εισήχθησαν στην Ινδία. Σε μια νέα στρατηγική κίνηση, η κυβέρνηση αναμένεται να επιλέξει την αύξηση των τιμολογίων στη συναρμολόγηση PCB.

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς
Με την εκρηκτική ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η ταχεία υιοθέτηση του Διαδικτύου των Πραγμάτων και οι αυξανόμενες εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία προσδιορίζονται ως βασικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις PCB στην περιοχή. Η ποιοτική απόδοση και η εξαιρετική ευελιξία συσκευασίας των PCB θα συμβάλουν στην επιτυχία τους σε μελλοντικές λύσεις διασύνδεσης.

Δεκέμβριος 2019 Η TTM Technologies, Inc., κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής προϊόντων τυπωμένων κυκλωμάτων, εξαρτημάτων ραδιοσυχνοτήτων και λύσεων μηχανικής. Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου μηχανικού κέντρου στη Νέα Υόρκη. Μετά την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων κατασκευής και πνευματικής ιδιοκτησίας από την I3 Electronics, Inc., η εταιρεία προσέλαβε πολλούς από τους ειδικούς μηχανικούς που απασχολούσαν προηγουμένως η I3 για να ενισχύσουν τις προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες PCB και να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για αναδυόμενες εφαρμογές στον αεροδιαστημικό και αμυντικό τομέα. Το Η high-end εμπορική αγορά.

Επιπλέον, οι πωλητές στην αγορά πραγματοποιούν στρατηγικές εξαγορές για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους στον υπολογιστή. Για παράδειγμα, η Summit Interconnect, Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα ένα συνδυασμό κυκλωμάτων Summit Interconnect και βελτιστοποίησης. Η εξαγορά της Streamline επέκτεινε τα κεντρικά γραφεία της Summit σε τρεις τοποθεσίες στην Καλιφόρνια. Οι βελτιστοποιημένες λειτουργίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις δυνατότητες PCB μιας εταιρείας σε καταστάσεις όπου η τεχνολογία και ο χρόνος είναι ουσιαστικής σημασίας.

Ο αριθμός των τηλεθεατών στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί χάρη στην εισαγωγή διαδικτυακών πλατφορμών τηλεόρασης όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Google Pay και το Sky Go. Καθώς αυξάνεται η ανάπτυξη PCB σε τηλεοράσεις, αυτό θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση της αγοράς.


Η αυξανόμενη ζήτηση για μικρά, ευέλικτα ηλεκτρονικά είδη θα είναι μια βασική τάση στην αγορά. Η αυξανόμενη χρήση εύκαμπτων κυκλωμάτων σε ηλεκτρονικές φορετές συσκευές θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Επιπλέον, το έντονο ενδιαφέρον για αναδιπλούμενα ή τυλιγμένα smartphone θα δημιουργήσει σύντομα πολλές ευκαιρίες για τους βασικούς παράγοντες της αγοράς.


Επιπλέον, τον Μάιο του 2019, τα San Francisco Circuits ανακοίνωσαν μια αναβάθμιση των δυνατοτήτων συναρμολόγησης PCB με το κλειδί στο χέρι. Η πλήρης συναρμολόγηση PCB μέσω SFC ελαχιστοποιεί την ευθύνη αγοράς εξαρτημάτων, διαχείρισης λογαριασμών υλικών (BOM), αποθέματος και συναφών logistics που μπορεί να συναντήσουν οι πελάτες όταν εργάζονται με συνεργάτες συναρμολόγησης PCB.

Το ανταγωνιστικό τοπίο
Λόγω των Jabil Inc., Wurth Elektronik Group (Wurth Group), TTM Technologies Inc., Με μερικούς σημαντικούς παίκτες όπως οι Becker & Muller Schaltungsdruck GmbH και Advanced Circuits Inc, η αγορά των πλακέτων τυπωμένων κυκλωμάτων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Έχει μερίδιο αγοράς και δεσμεύεται να επεκτείνει την πελατειακή της βάση στο εξωτερικό. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν προγράμματα στρατηγικής συνεργασίας για να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Ωστόσο, με την τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία των προϊόντων, οι ΜΜΕ διευρύνουν το μερίδιο αγοράς τους εξασφαλίζοντας νέες συμβάσεις και ανοίγοντας νέες αγορές.

Τελευταία ανάπτυξη βιομηχανίας
Μάρτιος 2020 - Η Boardtek Electronics Corporation εξαγοράστηκε από την Zhending Technology Holdings Limited σε ανταλλαγή μετοχών. Μετά την ανταλλαγή, η Boardtek θα γίνει θυγατρική εξ ολοκλήρου της Zhanding. Η Boardtek ασχολείται με την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία πολυστρωματικών PCB, με έμφαση στον υπολογισμό υψηλής απόδοσης, στους φούρνους μικροκυμάτων υψηλής συχνότητας και στην υψηλότερη απόδοση διασποράς θερμότητας.

Φεβρουάριος 2020-Η TTM Technologies Inc. ανακοινώνει το άνοιγμα ενός Κέντρου Προηγμένης Τεχνολογίας στο Chippewa Falls, Wis. Η εγκατάσταση 40.000 τετραγωνικών ποδιών στο 850 Technology Way έχει ανακαινιστεί για να προσφέρει μια ποικιλία τελευταίας τεχνολογίας κατασκευής PCB λύσεις διαθέσιμες στη Βόρεια Αμερική σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κατασκευής PCB που μοιάζουν με σανίδες. Η TTM απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της i3 Electronics, Inc. (i3) τον Ιούνιο του 2019 και σύντομα άρχισε να εργάζεται για την ταχεία ανανέωση της συσκευής, με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020.