Τα πλεονεκτήματα του ενσωματωμένου υπολογιστή

- 2021-09-03-

1. Ισχυρή ιδιαιτερότητα τουτον ενσωματωμένο υπολογιστή: το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου λειτουργικού συστήματος έγκειται στην ισχυρή εξατομίκευσή του. Ο συνδυασμός συστήματος λογισμικού και υλικού είναι πολύ κοντά. Γενικά, το σύστημα πρέπει να μεταμοσχευθεί για υλικό. Ακόμη και στην ίδια μάρκα και σειρά προϊόντων, πρέπει να τροποποιείται συνεχώς ανάλογα με την αλλαγή και την αύξηση ή τη μείωση του υλικού του συστήματος. Ταυτόχρονα, για διαφορετικές εργασίες, το σύστημα πρέπει συχνά να αλλάξει σημαντικά και η συλλογή και λήψη του προγράμματος πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα.
2. Ο πυρήνας συστήματος τουτον ενσωματωμένο υπολογιστή είναι μικρό. Για γενικές εφαρμογές σε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, οι πόροι του συστήματος είναι περιορισμένοι και ο πυρήνας του ενσωματωμένου λειτουργικού συστήματος είναι πολύ μικρότερος από αυτόν του παραδοσιακού λειτουργικού συστήματος.
3. Υψηλή απόδοση σε πραγματικό χρόνοτον ενσωματωμένο υπολογιστή: Το EOS έχει γενικά ισχυρή απόδοση σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους ελέγχους εξοπλισμού.

4. Tailorability: μια αρχιτεκτονική που υποστηρίζει το άνοιγμα και την επεκτασιμότητα.

5. Απλοποίηση και ασφάλεια συστήματος: γενικά, τα ενσωματωμένα συστήματα δεν έχουν προφανή διάκριση μεταξύ λογισμικού συστήματος και λογισμικού εφαρμογών και ο λειτουργικός σχεδιασμός και η εφαρμογή τους δεν απαιτείται να είναι πολύ περίπλοκος. Από τη μία πλευρά, συμβάλλει στον έλεγχο του κόστους του συστήματος και στην πραγματοποίηση της ασφάλειας του συστήματος.
6. Ενιαία διεπαφή. Παρέχετε μια ενοποιημένη διεπαφή μονάδας δίσκου για τον εξοπλισμό.

7. Κωδικός θεραπείας. Στο ενσωματωμένο σύστημα, το ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό εφαρμογής σταθεροποιούνται στη ROM του ενσωματωμένου υπολογιστή συστήματος

8. Μεγάλος κύκλος ζωής: επειδή το ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα συνδυάζεται οργανικά με συγκεκριμένες εφαρμογές, η αναβάθμιση πραγματοποιείται επίσης συγχρόνως.
9. Ισχυρή σταθερότητα, αδύναμη αλληλεπίδραση. Το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου λειτουργικού συστήματος είναι ότι δεν χρειάζεται υπερβολική παρέμβαση του χρήστη στην αρχή της λειτουργίας. Γενικά, η διεπαφή χρήστη δεν παρέχει εντολές λειτουργίας. Παρέχει υπηρεσίες σε προγράμματα χρηστών μέσω εντολών κλήσης συστήματος, κάτι που απαιτεί από το EOS που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του συστήματος να έχει ισχυρή σταθερότητα.
10. Είναι εύκολο και απλό στη λειτουργία, παρέχει φιλικό γραφικό γραφικό περιβάλλον και γραφική διεπαφή, παρέχει ισχυρές λειτουργίες δικτύου, υποστηρίζει πρωτόκολλο TCP / IP και άλλα πρωτόκολλα, παρέχει υποστήριξη πρωτοκόλλου TCP / UDP / IP / PPP και ενιαία διεπαφή επιπέδου πρόσβασης MAC και διατηρεί διεπαφές για διάφορες φορητές υπολογιστικές συσκευές.
11. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες φορητού εικονικού οργάνου: το ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα έχει εισέλθει στην εποχή μετά τον υπολογιστή. Το μικρό του μέγεθος και η υψηλή αξιοπιστία του μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φορητού εικονικού οργάνου σε πεδίο και σκληρό περιβάλλον.

12. Ευέλικτη προσαρμογή: σε σύγκριση με το σύστημα υπολογιστών γενικής χρήσης, το ενσωματωμένο σύστημα έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή αξιοπιστία, ισχυρή λειτουργία και λόγο τιμής υψηλής απόδοσης. Ισχυρή απόδοση σε πραγματικό χρόνο, υποστήριξη πολλαπλών εργασιών, μικρή κατάληψη χώρου και υψηλή απόδοση. Για συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορεί να προσαρμοστεί με ευελιξία ανάλογα με τις ανάγκες.