Η δομή του κεντρικού πίνακα

- 2021-09-03-

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ(μέρος του κεντρικού πίνακα)
Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ είναι το πιο σημαντικό μέρος του κεντρικού πίνακα, το οποίο αποτελείται από αριθμητική μονάδα και ελεγκτή,
Εάν ο υπολογιστής συγκρίνεται με ένα άτομο, τότε η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ είναι η καρδιά του και ο σημαντικός ρόλος του φαίνεται από αυτό. Ανεξάρτητα από το είδος της ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ, η εσωτερική δομή της μπορεί να συνοψιστεί σε τρία μέρη: μονάδα ελέγχου, λογική μονάδα και μονάδα αποθήκευσης. Αυτά τα τρία μέρη συντονίζονται μεταξύ τους για την ανάλυση, την κρίση, τον υπολογισμό και τον έλεγχο της συντονισμένης εργασίας διαφόρων τμημάτων του υπολογιστή.

αποθήκευση(μέρος του κεντρικού πίνακα)

Η μνήμη είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προγραμμάτων και δεδομένων. Για έναν υπολογιστή, μόνο με μνήμη μπορεί να έχει λειτουργία μνήμης και να εξασφαλίζει κανονική λειτουργία. Υπάρχουν πολλά είδη μνήμης. Ανάλογα με τον σκοπό του, μπορεί να χωριστεί σε κύρια μνήμη και βοηθητική μνήμη. Η κύρια μνήμη ονομάζεται επίσης εσωτερική μνήμη (εν συντομία μνήμη) και η βοηθητική μνήμη ονομάζεται επίσης εξωτερική μνήμη (εξωτερική μνήμη για συντομία). Η εξωτερική μνήμη είναι συνήθως μαγνητικά μέσα ή οπτικοί δίσκοι, όπως σκληρός δίσκος, δισκέτα, κασέτα, CD κ.λπ. είναι πολύ πιο αργή από την ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ. Η μνήμη αναφέρεται στο στοιχείο αποθήκευσης στη μητρική πλακέτα. Είναι το στοιχείο με το οποίο η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ επικοινωνεί άμεσα και το χρησιμοποιεί για την αποθήκευση δεδομένων. Αποθηκεύει τα δεδομένα και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή (δηλαδή εκτέλεση). Η φυσική του ουσία είναι μία ή περισσότερες ομάδες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με λειτουργίες εισαγωγής και εξόδου δεδομένων και αποθήκευσης δεδομένων. Η μνήμη χρησιμοποιείται μόνο για προσωρινή αποθήκευση προγραμμάτων και δεδομένων. Μόλις απενεργοποιηθεί η τροφοδοσία ή παρουσιαστεί διακοπή ρεύματος, τα προγράμματα και τα δεδομένα σε αυτήν θα χαθούν.